Olcsó sportkocsin dolgozik a Nissan

2013.01.18. 07:36

Rég nem készül már a Nissannál megfizethető sportkocsi, pedig évtizedekig fontos szereplői voltak ennek a piacnak a Silvia/SX sorozat révén. Most azonban a visszatérést tervezik.

A 370Z és a GT-R ugyan épp eléggé sikeres, de a Nissan eddig nem próbálkozott árban és teljesítményben ezek alá menni, ami nem is véletlen. A Mazda MX-5-össel nagyon nehéz versenyezni, és sokáig úgy tűnt, a piac nem igazán kíváncsi a köztes megoldásokra. A Toyota GT86 és testvére, a Subaru BRZ azonban igazán sikeresnek tűnik, és ez a Nissan stratégáit is bátrabbá tette. Andrew Palmer, a Nissan alelnöke Detroitban megerősítette, hogy dolgoznak egy ilyen autón, amely olyan szélsőséges formatervű lesz, hogy csak szeretni vagy gyűlölni lehet majd. Hogy ez alatt pontosan mit értsünk, azt egyelőre csak találgatni tudjuk, bár jó támpontot adhat a Nissan Esflow tanulmány, amely valóban elég meglepő jelenség.

Az olcsó japán sportkocsik úgy tizenöt éve kezdtek eltűnni a piacról, egyértelműen az érdeklődés hiánya miatt. Ugyanakkor számos ilyen típus – köztük nem egy Nissan – körül mára igazi kultusz alakult ki, ami azt jelzi, hogy létezik az a réteg, akik szívesen vásárolnának gyors, de elfogadható árfekvésű sportautókat.