Az AMG-vel szövetkezne az Aston Martin?

2013.01.19. 15:29

Az olasz Investindustrial tavaly decemberben, a Mahindrát megelőzve vásárolta be magát az Aston Martinba, ám akkor még nem sokat lehetett tudni arról, mit is terveznek a legendás brit márkával. Most úgy tűnik, a befektetőcégnek komoly szándékai vannak.

Az Investindustrial igazgatója, Andrea Bonomi szerint a következő négy évben összesen 800 millió dollárt pumpálnak majd az Aston Martinba, de a komolyabb fejlesztésekhez partnerre is szükségük lesz. A hírek szerint többek közt a Daimlerrel is tárgyalnak, két hónapon belül szeretnének megoldást találni.

Az Aston Martin vezetőit már korábban is érdekelte volna egy együttműködés a Daimlerhez tartozó Mercedes-Benzzel: a britek AMG alkatrészekért cserébe Maybachot terveztek volna, de időközben a Maybach gyártását beszüntették. A jelek szerint a közös munka továbbra is napirenden van, kérdés, hogy a Mercedes hogyan tudna ebből profitálni.

Az Investindustrial legalább tíz évre tervez az Astonnal, ezalatt próbálják meg újraépíteni a márkát, hogy aztán – remélhetőleg – profittal tudjanak megválni tulajdonrészüktől. Az olasz cég számára nem ismeretlen terep az autóipar, hiszen korábban a Ducatit vásárolták meg, melyet tavaly tovább is adtak az Audinak.