Két év múlva érkezik az olasz MX-5

2013.01.19. 12:07

A Fiat és a Mazda tavaly májusban jelentette be együttműködését, mely során az olaszok beszállnak az új MX-5 padlólemezének fejlesztésébe, cserébe a műszaki alapokat saját sportkocsijukban – az Alfa Romeo Spider utódjában – is felhasználhatják.

A két gyártó a napokban pontosította a közös munka részleteit, így a korábbi híreknek megfelelően 2015-re érkezhet az új Alfa sportautó, feltámadhat a Spider. A japánok pedig egy évvel korábban, 2014-ben mutathatják majd be a következő MX-5-öst. Az azonos alapok ellenére a két autó természetesen különböző formatervvel és motorválasztékkal készül majd.

A klasszikus Alfa Romeo sportkocsi modern formába öntve 1,2 tonnás lehet, és a szintén közelgő Alfa Romeo 4C-hez hasonlóan 1,75 literes turbómotort kaphat, melyhez választható lesz hatsebességes kézi váltó, vagy duplakuplungos automata is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.