Szédületes árat fizettek az első Corvette-ért

2013.01.21. 14:28

Tökéletes dramaturgiával vezette fel a Chevrolet az új, C7-es Corvette detroiti bemutatóját, és most el is kezdték vele a pénzgyártást. Az első szériamodellt árverésre bocsátották, amin elképesztő magasságokba licitálták a Stingray árát.

A 0001-re végződő alvázszámú C7-es 1,1 millió dollárért, átszámítva mintegy 240 millió forintért kelt el a Barrett-Jackson Scottsdale árverésén, ami a várható listaár több mint hússzorosa. A döbbenetes összeget Rick Hendrick, egy Nascar-csapattulajdonos és mellesleg Corvette-gyűjtő köhögte ki. Az első hallásra magasnak tűnő ár akár jó befektetés is lehet - előfordul, hogy hasonló gyűjtői autók évtizedekkel később még ennél is nagyobb összegekért kelnek el, ha vattában tartják őket: gondoljunk csak bele, ma mennyiért kelne el az első C3-as vagy C4-es Corvette.

Ha nem is keres rajta Hendrick, megnyugtathatja a tudat, hogy jó helyre megy a pénze: a teljes vételárat a College for Creative Studies, egy detroiti iskola kapja, ahol a jövő dizájnereit képezik ki. Az autót viszont csak később kaphatja meg, mivel a gyártást várhatóan az év második felében kezdik meg.