Gyári fotón a leggyorsabb Rolls-Royce

2013.01.22. 14:31

Története első, igazán sportosnak szánt modelljén dolgozik a Rolls-Royce. A brit luxusautógyár idén tavasszal, a Genfi Autószalonon mutatja be a négyajtós Ghost alapjaira épülő kupét, melyet Wraith névre kereszteltek. Ezzel a névadással a harmincas évek végéhez nyúltak vissza - 1938 és 1939 között készült ilyen nevű típus.

A gyáriak az első fotót már ki is adták a Wratih-ről, mely ugyan még igen sejtelmesen mutatja az autó formáját, de így is egyértelműen sportosabbnak tűnik a Ghostnál, miközben igyekszik elegáns is maradni. Az eddigi információk szerint a kupé V12-es motorja erősebb lesz majd, mint amilyet jelenleg a Ghostban használnak – igaz, a maga 570 lóerejével az sem nevezhető gyengének. A Wraith ráadásul könnyebb is lesz majd a négyajtósnál.

A Wraith megjelenésével már ötre nő a Rolls-Royce által gyártott típusok száma, az újdonság a Bentley Continental GT riválisa lehet. A teljes leleplezésre március 7-éig kell várni – ekkor nyitja meg kapuit a Genfi Autószalon.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.