Úgy néz ki, mint egy igazi Bentley?

2013.01.24. 05:48

Akkora pocskondiázást váltott ki a Bentley EXP 9 F névre keresztelt gigantikus szabadidőautója, hogy azt meghallották Crewe-ban is. Kevéssel a bemutató után bejelentették, hogy át fogják dolgozni, amivel nemsokára el is készülnek.

Közel a döntés, hogy gyártásba kerül a Bentley SUV - nyilatkozta Wolfgang Schreiber, a cég főnöke, de 2016 előtt így sem várható a bemutató. A debella álterepjáró átdolgozott változatáról mindössze annyit árult el, hogy úgy fog kinézni, mint egy „igazi Bentley”. Miután kénytelenek voltak belátni, hogy annak idején alaposan mellényúltak az előző tanulmányautóval, azt most már úgy emlegetik, mintha csupán visszajelzéseket szerettek volna gyűjteni vele. Ez végülis sikerült.

A második nekifutás eredményét egyelőre nem merték megmutatni, az EXP 9 F utáni felhördülésből tanulva valószínűleg óvatosabbak is lesznek. De a hírek folyamatos csepegtetése jelzi, hogy komolyan gondolják a belépést az SUV-piacra.

Jelenleg annyi biztos, hogy a nagy Bentley közös alapokra épül a Volkswagen, az Audi és a Porsche következő generációs SUV-jaival, és V8-as, valamint W12-es motorokkal árulják majd. Ha az idei autószalonok egyikén sikerül mutatniuk egy pozitív visszhangot kiváltó tanulmányautót, még tarthatónak is tűnik a 2016-os céldátum.