Alvó kínai katonák a volán mögött

2013.01.25. 12:06

Önállóan kormányzó autón dolgozik a kínai hadsereg, így a sofőr akár menet közben is alhat, állítja egy kínai hadipari lap.

Ha a vezető elfárad, automatikus pilótára kapcsolhat és pihenhet. A Vad Oroszlán 3 munkanevű járművet radarral, kamerákkal és műholdas navigációval szerelték fel, így felügyeli a forgalmat. Becsülendő, hogy a 114 kilométeres tesztvezetést emberi közbeavatkozás nélkül teljesítette, miközben 33 autót előzött meg. Azért nem használta ki többször ezt a lehetőséget, mivel túl veszélyes lett volna.

A Toyota is nemrégiben mutatta saját önkormányzó autóját, autók közötti kommunikációs rendszerrel megfejelve. Emellett a Google is régóta dolgozik az autonóm autóin, valamint egy oxfordi professzor, Paul Newman is megépítette már saját prototípusát a Nissan támogatásával.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.