Indiai Jaguar: jó ötlet?

2013.01.25. 13:11 Módosítva: 2013.01.25. 13:21

A Jaguar Land Rover csoportnak alapvetően jót tett az indiai tőke. A befektetők pénzén fejlesztett új modelleket sorra pörgetik kifelé - a brit márkák sokéves kínlódás után ismét sziporkáznak. Arról viszont kevesebb hír szól, hogy időközben megkezdték a Land Roverek gyártását Indiában, és most beindult a Jaguar-sor is.

Lassan két éve gurulnak már ki a Land Rover Freelander 2-k a Pune-i gyárból, ugyanitt kezdték meg a Jaguar XF-ek összeszerelését is. Az első indiai Jaguarok 2,2-es dízelmotorral készülnek, amelyet eddig nem is árultak a helyi kereskedésekben. A fő alkatrészek a Jaguar birminghami gyárából érkeznek.

Az indiai piacon komoly lehetőségeket látunk a Jaguar Land Rover számára - nyilatkozta Ralf Speth, a cég vezére. Hozzátette, Sanghajban is épül egy új üzemük, hogy a globális igényeket minél jobban ki tudják elégíteni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.