Majdnem beszántottak egy újabb autómárkát

2013.01.25. 17:36

Néha apróságokon múlik egy-egy autómárka élete vagy halála. A Nissan-főnökök nemrég kitudódott beszélgetése legalábbis erre utal.

Nem kell nekünk az Infiniti, egyszerűen nem kell ez a márka - mondta Carlos Ghosn, a Nissan rettegett elnöke Andy Palmernek, az alelnöknek. Nem kell életben tartanunk. Ha gondolod, szántsuk be - javasolta Ghosn, de Palmer ehelyett nagyobb függetlenséget adott az Infinitinek, illetve egy új vezért. A beszélgetésről maga Palmer számolt be nemrég egy interjúban.

Az új főnököt, Johan de Nysschent az Audi amerikai divíziójától csábították el, mivel a Nissannál, az Infiniti anyavállalatánál a német prémiummárka az etalon. Ahhoz, hogy jobban megértsék a prémium szegmens titkait, megpróbáltak több szakembert is elorozni a németektől.

Állítólag Nysschen átigazolása volt az egyik oka a Renault-Mercedes házasságnak, de az új vezér kedvéért még a cég központját is áthelyezték Hong Kongba. Az új Q50 és JX modellek már Nysschennek köszönhetik az életüket, úgyhogy a jelek szerint a márka egyelőre megmenekült.