Gyári képeken a vadított Kia Cee'd

2013.01.27. 07:59

Megérkeztek az első képek a Kia pro Cee'd GT-ről. A gyárilag vadított kiadásokról egy ideje már híreztek a koreaiak, a háromajtós sportváltozatról azonban immár mindent tudni.

Nemrég még csak a koncepciót mutogatták, most pedig már a háromajtós pro Cee'd GT végleges formáját látni a gyár által közölt fotókon. Ahogy azt várni lehetett: a szolid alapmodellnél messze agresszívabb külsőt kap a drága sportkiadás.

A Kia azt már korábban megerősítette, hogy a GT-ket egy közvetlen befecskendezéses, kettős beömlésű turbóval felszerelt 1,6-os benzinmotor hajtja majd. A 204 lóerősre becsült csúcsteljesítménnyel ezek a modellek 7,9 másodperc alatt érik el nulláról a száz kilométer/órát. A nagyobb sebességhez egy átdolgozott futómű, és nagyobb felni jár. Az utastérben alumíniumpedálokkal és Recaro sportülésekkel tették sportossá a légkört, valamint a gyári tuningként is kezelhető kiadások – az aerodinamikai módosításokon túl  – kívül piros féknyergeket, és LED-es fényszórókat kaptak.

A háromajtós pro GT májustól lesz kapható, 24-25 ezer euróért (7-7,5 millió forint), míg az ötajtós GT-ről egyelőre annyi biztos, hogy az is valamikor az év közepén kerül forgalomba.