Jégkockában a legkívánatosabb Golf

2013.01.28. 16:38

A márciusi Genfi Autószalonra időzítik a Golf R következő generációjának bemutatóját. Ez lesz a sorozat sportos csúcsmodellje, igazán nagy teljesítményű kétliteres turbómotorral és összkerék-hajtással.

A Golf R korábban is a legdrágább és legerősebb Volkswagen modell volt, az Audi S3-aséval lényegében megegyező hajtáslánccal. Az új változat azonban nem csak új karosszériát kap majd, de úgy hallani, az újabbik, EA888 jelzésű turbómotor legélesebb változatát is itt vetik be először. Ez a blokk, amely a GTI-ben 220 lóerős, az R változatban várhatóan 290 lóerő feletti teljesítményt nyújt majd. Ekkora teljesítmény átviteléhez persze már kevés lenne a fronthajtás, így a csúcs-Golf összkerék-hajtással érkezik.

Az autó külseje is látványosabb lesz, mint bármelyik másik Golf változaté, de ebből egyelőre nem sok látszik az egyetlen gyári fotón, amely egy jégkockába fagyasztva mutatja az autót. Lényegében csak az R-ekre eddig is jellemző kék fényezés és a nagy felnik sejlenek át a jégen – a részletekre még várnunk kell néhány hetet.