Kémfotón a frissített 5-ös BMW

2013.01.28. 05:48

Igen, nem tévedés, a jelenlegi, F10 generációról van szó, melyet máris egy kis kozmetikai kezelésnek vetnek alá és most éppen az Északi-sarkkörön próbálgatják. A várhatóan a szeptemberi Frankfurti autószalonon bemutatkozó fészliftes 5-ös BMW eleje és hátulja válik markánsabbá. Ez nem is meglepő, hiszen éppen a hűtőmaszk és a farrész az a terület, ahol a gyárak a lemezprés-szerszámok cseréje nélkül, vagyis alapveteőn olcsóbban nyúlhatnak egy meglévő modell külsejéhez.

Az új lámpákból, hűtőmaszkből és lökhárítóból álló átalakításhoz egy kis műszaki frissítés is tartozik majd. Az 5-ös BMW is megkapja a 7-esben már bemutatott, testreszabható kezelőfelületet a központi kijelzőn, ezen kívül két motorváltozat is erősebb lesz. Az eddigi 535i-ből ismert, kettős megfúvású turbóval szerelt soros, hathengeres motor teljesítménye 316 lóerőre emelkedik, a modellváltozat neve pedig 540i lesz. A nagyobbik, 4,4 literes, V8-as duplaturbós verzió teljesítménye a híresztelések szerint 444 lőerőre változik, és az 550i jelzésű modellváltozatba szerelik majd.

Képek: Autocar.co.uk

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.