Az arab sportkocsi drágább a Bugattinál

2013.01.31. 07:27

Nem tudni, hogy a Bejrutban székelő W Motors az arab milliárdosok hazafias érzéseire játszik-e, de a 3,4 millió dolláros vételár még annak fényében is meglepő, hogy ismerjük a felhasznált anyagokat. A Lykan Hypersport elnevezésű sportkocsi ugyanis arannyal szegett kárpitozást és gyémánt-berakásos LED-fényszórókat kapott – egyébként viszont csak egy az ismeretlen szupesportkocsik hosszú sorában.

Maga az autó egész megnyerő külsejű: van benne valami a Citroen GT fura arányaiból, határozott élei a Lamborghinire emlékeztetnek, egyes részletek pedig az Audi R8-ast idézik. Ennek ellenére egyáltalán nem kelti másolat benyomását. A hajtást egy hathengeres boxermotorra bízták, amely két turbófeltöltővel 750 lóerős, 2,8 másodperc alatt gyorsítja az autót százra, és 395 km/h végsebességet biztosít. Ezzel közel olyan dinamika, mint a Bugatti Veyroné, közel háromszoros áron.

A csillagászati árat egyetlen apróság indokolhatja: ebből az autóból legfeljebb hét példány készülhet, eggyel sem több. Már ha akad olyan megszállott, aki hajlandó kifizetni az árát.