2013.01.31. 16:02

Pörög az élet a Kia háza táján. Megirigyelték a Nissantól a Juke babérjait, GT-t faragtak a Ceedből és adományokat gyűjtenek szuperhősök segítségével. Most az új szabadidőautójukról mutattak meg egy sejtelmes grafikát.

Kia Crossover GT

Ezen a Kia Crossover GT nevű tanulmányautó látható, amely egyértelműen hosszabb és szélesebb lesz, mint a Sorento. Hatalmas első hűtőrácsot, vékony elnyújtott fényszórókat és meredeken felívelő övvonalat rajzoltak neki a Kia tervezői. Az egyedi alakú, többrészes üvegtető minden bizonnyal csak a tanulmány sajátossága, de az gyanítható, hogy három üléssort találunk majd az utastérben. Az első ajtók, amolyan Range Rover stílusban kaptak egy-egy légrostélyt.

Talán nem is véletlenül pont a Range-től kölcsönözte az ötletet a Kia, a Cadenza szedánhoz hasonlóan valószínűleg a Crossover GT-t is prémiummodellnek szánják.

Arról egyelőre nincs információ, hogy mi kerül a motortérbe. A Kia annyit árult el, hogy a természet inspirálta a tervezést, és ennek megfelelően előremutató műszaki megoldásokat várhatunk. Az új tanulmányt élőben a jövő heti Chicago Auto Show-n mutatják be a közönségnek.