2013.02.02. 06:25

Négy autóval készül a világ legnagyobb autógyára a Genfi Autószalonra. Ezekből kettő szériaérett, kettő csak tanulmány. Utóbbiak az érdekesebbek.

Az Apple mintájára lassan mindenki egy i betűt tesz a terméke neve elé, ha divatosnak és korszerűnek akarja azt mutatni. Valószínűleg ezért lett a Toyota különc tanulmánya is i-Road. Leginkább a Renault Twizyre emlékezete a kétszemélyes kifejezetten városi jármű. A megszokottal ellentétben itt is egymás mögött van a két ülés, a károsanyag kibocsátás, a villanymotornak köszönhetően, szintén nulla.

A nagyobb nyüzsgés inkább az FT-86-ot körül várható. Nevéből is sejthető, hogy egy GT-86 változatról van szó. Pontosabban egy nyitott tetősről. Egyelőre csak egy vázlatot közöltek róla, de Genfbe már a kézzel fogható tanulmányt viszik. A tervezők célja a közönség reakciójának megfigyelése. Ha pozitív visszhangot kap, akár már jövőre jöhet a kész változat.

Az ínyencségek mellett bemutatnak két hétköznapibb típust is. A jelenlegi Auris kombi változata, a Touring Sports és az új RAV4 sem tartogat nagy meglepetéseket. A kombit Párizsban, a szabadidőautó nagyobb utódját Los Angelesben láthattuk már.