Porsche-verő Spyker készül

2013.02.02. 13:59

A Spyker rég nem jelentkezett már új modellel, két éve pedig a különleges sportkocsik gyártási jogát is eladták a brit CPP-nek. Most azonban úgy érzik, itt az ideje, hogy újra maguk készítsenek el egy sportautót.

A vállalat vezérigazgatója, Victor Muller ugyan nem beszélt még a konkrétumokról, azt viszont kissé titokzatoskodva elmondta, hogy meglepetéssel készülnek a márciusi Genfi Autószalonra. Belső forrásokra hivatkozva egyesek már azt is tudni vélik, hogy az újdonság egy, az eddigieknél kisebb és olcsóbb sportkocsi lesz, melyet a C8 széria alá pozícionálhatnak.

A Spyker jelenlegi egyetlen modellje a C8 Aileron – az új sportgéppel tehát megdupláznák palettájukat. A holland gyártó azonban nem elégszik meg azzal, hogy visszatérhet az autóipar vérkeringésébe, máris riválist állítanának a Porsche 911-esnek és az Audi R8-nak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.