Le Mans-ba megy a Viper

2013.02.03. 11:15 Módosítva: 2013.02.03. 13:36

A Chrysler sportrészlege, az SRT (Street&Racing Technology) idén januárban kezdte meg az ötödik generációs Viper gyártását, most pedig bejelentették, hogy két autóval rajthoz állnak a Le Mans-i huszonnégy órás versenyen.

A Viper a kilencvenes években már szerepelt a legendás viadalon, sőt 1998 és 2000 közt háromszor is kettős győzelmet arattak a GTS kategóriában. Az SRT vezérigazgatója, Ralph Gilles éppen ezért nagyon izgatottan várja a visszatérést, reményei szerint az eredmények sem maradnak majd el.

A Viper GTS-R versenyautók felkészítését az SRT a Riley Technologies segítségével végzi, a versenyzőgárdát pedig a német Dominik Farnbacher, a kanadai Kuno Wittmer és két amerikai, Tommy Kendall és Jonathan Bomarito alkotják. A júniusi verseny LM GTE Pro kategóriájában ők próbálhatják tehát sikerre vinni az SRT Vipert.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.