Megvadította a Challengert a Dodge

2013.02.03. 07:06

A tavaly bemutatott Rallye Redline ihlette meg a Dodge tervezőit, akik az idei Chicagói Autószalonra újra kezelésbe vették a Challenger R/T-t – az eredmény a Redline és a Redline Plus.

A két különlegesség elsősorban külsejét tekintve tér el az R/T-től – közös vonásuk, hogy négyféle fényezéssel – fehér, ezüst, gránit kristály és fekete – lesznek kaphatók, húszcollos felniket és ültetett futóművet kapnak. Mindegyik festéshez jár az autó két oldalán végigfutó piros-fekete csík, melyben megjelenik a Redline felirat is.

A Redline és a Redline Plus között persze lesznek kisebb-nagyobb különbségek. Míg előbbi csak sportülésekkel lesz elérhető, utóbbi változathoz viszont nappabőr kárpitozás is rendelhető. Emellett a Plus számos extrával is gazdagabb lesz olcsóbb társától: fűthető első ülések, hat hangszórós hangrendszer, fűthető tükrök és parkolóasszisztens is kerül bele.

Míg a tavalyi Rally Redline 305 lovas V6-ossal érkezett, az idei különkiadású modellekbe 5,7 literes V8-as Hemi-blokk kerül, mely a hatsebességes kézi váltóval 375, az ötgangos automatával 372 lóerőt tud leadni.

A Redline csomag kétezer dollárral dobja meg a Challenger R/T és R/T Plus árát, előbbi így 32985 dollárba (7 millió forint), utóbbi pedig 34985 dollárba (7,5 millió forint) kerül – az Egyesült Államokban.