Újabb havazás várható, segítünk, hogy időben elindulhasson

2013.02.03. 15:04

Hat megye kivételével az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a viharos szél miatt, a keleti megyékben már havazás váltotta fel az esőt. A katasztrófavédelem óvatosságra inti a közlekedőket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint: a többfelé viharos, akár az óránkénti 80 kilométeres erősséget is elérő lökésekkel kísért északi szél vasárnap délutántól fokozatosan mérséklődik. Emellett havazásra is számítani lehet, az ország egyes területeint akár 15 centiméter friss hó is hullhat. Szállingózik a hó, illetve havas eső hullik az Alföld nagy részén - közölte Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivő. Tájékoztatása szerint a havazás nyomán a fő-és a mellékutak egyelőre csak latyakosak, nedvesek.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője azt kéri, hogy a havazás miatt mindenki csak a téli időjárásnak megfelelő, műszakilag felkészített gépjárművekkel induljon útnak, és tájékozódjon az aktuális időjárási és útviszonyokról. Emellé a Totalcar segítségét a reggeli induláshoz ezen az oldalon találja.