Jön a legcélszerűbb Civic

2013.02.06. 17:08

Úgy néz ki, a Honda az aktuális Civic kínálat kialakításakor az eddigieknél is jobban figyelt az európai piac igényeire. A takarékos kis dízel volt az első jele ennek, most pedig jön a kombi, amely tovább növeli a típus használati értékét – sőt, lehet, hogy az esztétikait is.

Egyelőre csak egy vázlatot mutattak az autó hátuljáról, de úgy néz ki, a tervezők ügyesen integrálták a meglevő formába a harmadik oldalablakot. Igaz, az utolsó tetőoszlop elég vaskosnak tűnik – ez aligha tesz jót a kilátásnak – de a rajz alapján a formaterv arányosabbnak látszik, mint az ötajtósé. Érdekes ötlet,a hogy a tető a hátsó ablak felett egy spoilerben végződik, és a fényszórók is jobban illeszkendek a far kialakításába. Elképzelhető persze, hogy élőben egész más lesz az összkép, de nem a Civic lenne az első olyan típus, amely kombi kivitelben néz ki a legjobban.

Az már csak hab a tortán, hogy az amúgy sem kis méretű csomagtartó tovább növekszik, bár pontosan még nem tudni, mennyivel. Az viszont biztos, hogy a vadiúj, erőteljes 1,6 literes, 120 lovas dízel is bekerül, ami erős érv lehet a Civic terjedése mellett.

Az élő bemutatót a Genfi Autószalonra időzíti a Honda, és valószínű, hogy még az idén megérkezik a típus a kereskedésekbe is. A Civic kombi mellett ígérnek egy másik látványosságot is: Genfben az NSX tanulmány-változatát is kiállítják, amelyet Detroitban már láthatott az amerikai közönség.