Részletek a Nissan legújabb sportautójáról

2013.02.09. 16:45

A 370Z Nis-san Mo-torsport megmutatta 2014-es arcát. A tuningnak köszönhetően a 3.7 literes V6-os motorjából a széria 328-ból 350 lóerőt hozott ki a versenyrészleg, a nyomaték pedig nyolc newton méterrel nőtt meg. Emellett kapott egy jelentősebb szénszálas lökhárítócsomagot, mely az igényeknek megfelelően nagyobb leszorítóerőt és sportosabb megjelenést biztosít.

Ezek segítségével a 0-100km/h-ra történő gyorsulás mindössze 5.2 másodpercet vesz igénybe. A gyorsításon kívül a lassulásra is hangsúlyt fektettek, az autó fékrendszerének egy részét a Nissan szupersportautójából a GT-R-ből vették át.

A Nismo az autó felfüggesztésén is javított, jobb stabilitást és tapadást ígérve. A belsőtér sem maradt módosítás nélkül, a sportos érzetet a vezető felé fordított műszereken kívül a piros varrás és a Nismo számozott plakett adja.

A kabrióra vágyakozók viszont aggodalmukat fejezhetik ki, a gyári tuningcsomag csak a kupéhoz és annak hat sebességes kézi-váltójához lesz rendelhető. Az első példányok júniusban érkeznek, áruk egyelőre ismeretlen.