Így ünnepel a Porsche

2013.02.10. 09:32

Abban, hogy a Porschét a világ egyik legnagyobb, legsikeresebb sportkocsigyártójaként tartjuk számon, elévülhetetlen érdemei vannak a 911-esnek. Az emblematikus modell első példánya 1963-ban gördült ki a gyárból, azóta több mint 820 ezer darab készült belőle. A Porsche úgy döntött, méltóképpen megünnepli a legenda születésének ötvenedik évfordulóját.

Az egész éven át tartó ünneplés március 7-én kezdődik: Stuttgartban ekkor rendezik a Retro Classics autóshow-t, mellyel egyidejűleg a Porsche Múzeumban négy különleges modellt állítanak ki: egy korai Turbo Coupét, egy 1981-es Cabriolet koncepciót, egy 1997-es GT1-est, valamint a 911-es tervezésében mérföldkőnek számító 754 T7-est.

Nyár elejére újabb kiállítást terveznek a Porsche Múzeumban. A Porsche 911 50 éve című tárlat június 4-től szeptember 29-ig várja a látogatókat, hogy részletesen megismertesse velük a 911-es történetét.

A németek azonban nemcsak a múzeum falai közt tisztelegnek a 911-es előtt: világkörüli túrára indítanak egy 1967-es modellt, mely számos jelentős autós rendezvényen tűnik majd fel az idei év során: eljut majd többek közt a goodwoodi Festival of Speedre, és Pebble Beach-re is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.