Izgalmas koncepció Pininfarina emlékére

2013.02.11. 06:44

Izgalmasnak ígérkező koncepcióautót készít tavaly elhunyt elnöke tiszteletére az egyik legismertebb formatervező stúdió, a Pininfarina. Az autó nevében is a legendás tervező, Sergio Pininfarina emlékét hordozza, ugyanis Sergiónak keresztelték.

A készülő autóról ugyan még csak egyetlen képet adott ki a vállalat, és egyelőre minden más információt is titokban tartanak, de a pletykák szerint a Sergio Pininfarina által kedvelt, kétüléses, középmotoros felépítést választják a sportkocsinak, melyet modern dizájnelemekkel látnak el. További részleteket – az ígéretek szerint - a Genfi Autószalon megnyitásáig csöpögtetnek – ebből arra lehet következtetni, hogy Svájcban be is mutatják majd a tanulmányt.

Sergio Pininfarina 1966-tól, apja halálától tevékenykedett a vállalat elnökeként, de a formatervezési munkákból már az 1950-es években is kivette a részét. Egyszerű és elegáns stílusát olyan legendás sportautók hordozzák, mint a Fiat 124 Spider, a Ferrari F40, vagy a Ferrari Testarossa.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.