Szokni kell a Hondát a BMW után

2013.02.11. 16:51

Norbi autójának karosszériáját a JAS Motorsport építi Milánó közelében. Az autó építését a JAS és a Zengő Motorsport közösen végzi, ezzel elősegítve annak megismerését. Az olasz manufaktúra a kilencvenes évek óta a Honda gyári partnere. Többek között Tiago Monteiro és Gabriele Tarquini sikereihez is hozzájárultak. Korábbi interjúnk óta jól halad az új autó megismerésében.

A látogatás nem csak az autó megismeréséről, szólt. Most kell kialakítani azt a hátteret, ami ahhoz kell, hogy a szezon közben minden gördülékenyen menjen. Megszervezik az alkatrész-ellátást, és beszerzik azokat az eszközöket, amelyek például a Honda telemetriájának elemzéséhez szükségesek. Természetesen a szerelők képzése is ilyenkor kezdődik, így a versenyhétvégéken már mindenki akár csukott szemmel is elvégezheti a munkáját a boxban.

A csapat, amely a tesztelést még egy tavalyi autóval kezdheti el, amíg el nem készül az idei gép, azt már bejelentette, maradnak a narancssárga-fekete festésénél. Ezt a színkombinációt használták tavaly is, úgy néz ki, ez az egyetlen részlet, amely változatlan maradhat az autón. Egyelőre egy látványtervet mutattak, de már ezen is látszik, hogy a régi színek az új kocsinak sem állnak rosszul.

Nézze meg a Zengő Motorsport videóját Olaszországból.