A Volkswagen is követi a divatot

2013.02.12. 17:52

Passat CC alapú kombit tervez a gyártó, belső források alapján egy shooting break szerű sportos modellre számíthatunk. Ez nem meglepő hiszen a Mercedes és Porsche is hasonló típussal bővíti palettáját, és a kiélezett versenyben a wolfsburgiak sem szeretnének lemaradni. Az utakon azonban valószínűleg csak 2015 elejétől láthatjuk az újdonságot.
 

Az eddig kiszivárgott információk szerint egy erősen ívelt tetejű típusra számíthatunk, a Volkswagen egységes arculatába igazodó orr és farrésszel. Hasonlóan lendületes vonalakkal, mint amilyenekkel a Mercedes CLS Shooting Brake típuson találkozhatunk. Amerikában és Európában egyaránt sikeres lehet, köszönhetően a jellegzetes stílusnak és a tágas belső térnek.

Ez a típus is a rugalmas MQB platformra fog épülni, a már létező motorválasztékot egy konnektoros hybrid is kiegészítheti. Az elsőkerék-hajtású változat mellett az új, 4Motion fantázianevű összkerék-hajtás is rendelhető lesz hozzá, ha igaz.

Az autóról egyelőre csak pletykák keringenek, azonban az biztos, hogy a gyártó ezzel a prémium-modellel próbálná a Passat és a Phaeton közötti rést kitölteni.