Jön az új Jeep Cherokee

2013.02.13. 14:50

A Jeep bejelentette, a Genfi Autószalonon pár hét múlva megjelenik az Európának szánt Grand Cherokee. A lokalizációs átalakítások nagyrészt az autó orrát illetve lámpáit érintették. Az első lökhárítót, a hűtőrácsot és a lámpák formáját is megváltoztatták, hogy a típus minden helyi szabványnak megfeleljen. Utóbbi LED-es nappali fényforrást is kapott.

Az autó belsejét érintő változtatások a háromküllős kormánykerék mellett a minőségibb fabetét és a Summit csúcsmodellben érkező "Natura Plus" bőrülés. Emellett egy autós navigációkhoz képest szokatlanul nagy, 21 centiméteres képátlójú kijelző került a középkonzolra.

Műszaki illetve motorbeli változásról egyelőre nem esett szó. Az európai modell alapjául szolgáló amerikai kivitel háromliteres V6-os dízellel, 3,6 literes V6-os benzinessel, illetve az 5700 köbcentis, hengerlekapcsolásos Hemi V8-assal elérhető. Motortól függetlenül elérhető hozzá a 8-fokozatú automata sebességváltó, amely alacsonyabb fogyasztást és szén-dioxid-kibocsátást eredményez.

A 2014-es Grand Cherokee Európába az év második felében érkezik, az árakról egyelőre nincs további információ.