Soknyelvű KRESZ-vizsga Magyarországon

2013.02.16. 07:59

Aki Magyarországon él, és nem beszél magyarul, eddig komoly nehézségekbe ütközött, ha jogosítványt szeretett volna szerezni. Korábban csak tolmácssal volt lehetséges, ezen túl azonban efféle komplikációk nélkül vizsgázhatnak a románul, németül vagy angolul beszélők is.

A Számítógépes Elméleti Vizsgarendszerben (SZEV) előszőr tavaly vált elérhetővé a román nyelven a B kategóriás, azaz személygépkocsi-vezetői elméleti vizsgán. Február közepétől azonban mindhárom nyelven le lehet tenni a vizsgát az A és B kategóriában is, azaz a külföldiek már a motorkerékpár vezetéséhez szükséges jogosítványt is tolmács nélkül szerezhetik meg.

Az idegen nyelvű vizsgaprogram tartalma azonos a magyar verzióéval, és minden vizsgahelyen elérhető. A jelenleg használt számítógépes rendszert hét éve vezették be, ezzel váltották ki a korábbi, papír alapú vizsgát. A megoldás előnye, hogy a vizsga végén azonnal kiderül, sikerrel jártunk-e.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.