Autószervizekben tartott ellenőrzést a NAV

2013.02.17. 10:43

Autószervizekben tartott szoftverellenőrzést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), az akció során hét számítógépet azért foglaltak le, mert azokon nem jogtiszta szoftver működött, három szervizben pedig egyáltalán nem találtak legális szoftvereket - közölte a hivatal vasárnap az MTI-vel.

Lakossági bejelentés alapján négy különböző kiskunhalasi helyszínen tartottak átfogó szoftverellenőrzést a NAV pénzügyőrei. Az ellenőrzött autószervizekben általános irodai, illetve gépjárműipari szoftverek illegális verzióit találták a szakemberek. Akadt olyan helyszín, ahol az összes számítógépet le kellett foglalni.

Az ellenőrzés a NAV Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága adóellenőreinek segítségével zajlott, akik próbavásárlásokkal vizsgálódtak. Az akcióban részt vettek a Járműipari Adatbázis Forgalmazók Szakmai Testületének (JAF) szoftver szaktanácsadói is, ők a szoftverek legalitásának megállapításában működtek közre.

A lefoglalt bizonyítékok alapján a NAV szerzői, vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a szervizek ellen. Az eredményeket tükrében a NAV ás JAF újabb közös akciókat tervez.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.