Négyajtós kupéval megy Genfbe az Alfa

2013.02.17. 18:35 Módosítva: 2013.02.17. 18:35

A 4C szériaváltozata mellett egy érdekes tanulmánnyal érkezik az Alfa Romeo a hamarosan kezdődő Genfi Autószalonra. Az olaszok standján ott lesz egy Gloria nevű koncepció, mely egyelőre inkább tűnik egy jól sikerült dizájnmunkának, mint olyan autónak, ami közel állna ahhoz, hogy piacra küldje az Alfa.

A négyajtós kupé formavilágát a torinói Európai Dizájn Intézet (IED) hallgatói, és az Alfa Romeo dizájnerei közösen alakították ki, munkájuk eredménye pedig egy lágy vonalakkal készült, visszafogottan sportos és elegáns, már-már túl koncepciószerű autó. A Gloria teljes hossza 4,7 méter, magassága 1,32 méter, tengelytávja pedig 2,9 méter. Ezekkel a külső paraméterekkel nagyon közel áll az Audi A5 Sportbackhez, – a szűkszavú sajtóanyag szerint – motorkínálata viszont jóval szűkösebb lenne annál: egy V6-os és egy V8-as biturbós benzinesről írnak, melyekből utóbbi valószínűleg a Masareti Quattroporte 530 lóerős, 3,8 literese volna.

Az Alfa Genfre ígért bővebb tájékoztatást a Gloriáról, Svájcban remélhetőleg a célja is kiderül majd. Az észak-amerikai és az ázsiai terjeszkedéshez mindenesetre szükségük lehet egy ilyen négyajtósra, ám lehet, hogy csak évek múlva lesz belőle forgalomérett autó, de az sem kizárt, hogy a 159-es utódjának előhírnökét tisztelhetjük benne.