Négyszáz taxit vertek szét

2013.02.17. 09:51

Több száz engedély nélküli taxit semmisített meg a kínai hatóság Hefei városában. A helyi bűnszervezetek által jogtalanul üzemeltetett járműveknek kalapácsokkal, feszítővasakkal esett neki a végrehajtó személyzet.

Hefei egy közel hatmilliós lakosságú metropolisz Anhuj tartományban. Egy ekkora városra bőven jut taxis, s köztük sok szélhámos, aki engedély nélkül fuvaroz. Az ilyeneket a forgalomban nehéz kiszúrni, hiszen mind ugyanazt az élénkzöld megkülönböztető színt használja, mint a jogosan üzemelők, és a taxik összes külső jellemzője megvan rajtuk.

A városban törvényesen dolgozó taxisok elégelték meg a törvénytelen konkurenciát, és panaszt tettek az összes hamis rendszámos autóra, amit láttak. „Nincs biztosításuk, vagy biztonsági tanúsítványaik, így joguk sincs. Sofőrjeik helyi bűnbandák tagjai voltak. Veszélyt jelentettek az utasokra, nem kizárt, hogy rablásokat, erőszakot követtel el velük szemben” – mondta egy rendőrségi szóvivő. A hatóság négyszáz ilyen járművet foglalt le, és – egy Hefeiben nem példátlan módszer szerint – veretett szét.