Három új Audi érkezik

2013.02.21. 12:11

Az Audi már most szép kerek választékot kínál hobbiterepjárókból, de a konkurencia, különösen a BMW egyelőre színesebb palettával rendelkezik. Az X6-osnak például nincs Audi-jelvényes megfelelője, de ez már nem lesz így sokáig. A VW csoport prémium-márkája már tervezi a Q2, Q4 és Q6 bemutatását – ezek valószínűleg kétajtós, kupé-jellegű autók lesznek.

Sokáig úgy tekintettünk a szabadidő-autókra, mint a személyautó-kínálat kiegészítőire, most azonban egyre inkább úgy tűnik, hogy a gyártók ezekkel érik el legnagyobb sikereiket. Egy ilyen modellt drágábban lehet eladni, mint egy személyautót, de nem sokkal drágább gyártani, és a stílusa manapság egyre népszerűbb. Az Auditól kiszivárgott hírek szerint ezekből a tapasztalatokból kiindulva már megindult három új, kupé-jellegű modell fejlesztése. A Q2 a Crosslane Coupé tanulmányra emlékeztet majd – várhatóan ez érkezik meg elsőnek – a Q6 pedig a Q5 testvérmodellje lesz. A Q4-esről tudjuk a legkevesebbet, és valószínűleg ez is érkezik a legkésőbb.

Az Audi marketing-igazgatója, Luca de Meo csak annyit mondott, hogy hatalmas potenciált látnak az SUV szegmensben, de még a fejlesztések közepén járnak, azaz minden egyéb részlet titok.