A Porsche lehet Goodwood királya

2013.02.23. 18:11

Lord March évente kétszer nyitja meg goodwoodi birtokának kapuit, hogy igazi autós Kánaánt teremtsen – itt nincs unalmas autó, csak igazi ritkaságok és különlegességek. A Festival of Speedet először 1993-ban rendezték, idén tehát éppen húszéves lesz.

A jubileumot ráadásul egy legendás sportkocsi születésnapjával kötik össze: a fesztivál központi témája az ötvenedik születésnapját ünneplő Porsche 911 lesz. A goodwoodi rendezvény szervezői szerint a 911-es azon kevés autók egyike, melyek az összes eddigi FoS-en rész vettek.

A Festival of Speeden minden évben felállítanak egy gigantikus szobrot, melyekhez az adott esztendő központi témájából merítenek ihletet. 2013-ban természetesen a Porsche 911-es fejlődését örökítik meg, az ígéretek szerint az utcai- és versenyváltozatok is feltűnnek majd az alkotáson.

A július 11-14. közti autós orgián nemcsak a 911-es képviseli majd napjaink egyik legsikeresebb sportkocsigyártóját: olyan klasszikusok is feltűnnek majd, mint a 356, a 917, vagy a 962.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.