2013.02.23. 14:03

A Hyundai olyannyira feltörekvőben van, hogy a tavalyi adatok alapján az ötödik helyre kúszott föl a világ vezető autógyártóinak listáján. Ma már nem kérdés: a Hyundai jó autókat gyárt, és egyre inkább nyomul az európai piacon is. Ezúttal a nagy szabadidőautók szegmensét célozzák meg.

A koreai gyártó a márciusi Genfi Autószalonon mutatja be hivatalosan a Grand Santa Fét, mely mind hosszában, mind magasságában, mind pedig szélességében alaposan megnőtt, a Santa Féhez képest tágasabb belsőt és nagyobb lábteret ígér. A kisebb társtól azonban nemcsak méretei különböztetik meg: a hűtőrács és az első lökhárító mellett átrajzolták az autó farát is.

Az európai változat hat-, illetve hétüléses kivitelben lesz kapható, de csak balkormányos készül belőle – Nagy-Britannia tehát nem kap az új SUV-ból. Az autó kezelhetőségét is az európai igényekhez igazítja a Hyundai, kifinomultabb vezetési élményt ígérnek a koreaiak. A Grand Santa Fe mindössze egyetlen motorral kerül az európai kereskedésekbe: a 196 lovas, 2,2 literes dízelhez hatsebességes automata váltó társul.

A Hyundai európai részlegének alelnöke, Allan Rushforth szerint az öreg kontinens piacain megnövekedett az igény a méretes hobbiterepjárók iránt – erre szeretnének tehát reagálni a felhizlalt Santa Fével.