Új sportmodell a Skodától

2013.02.28. 18:26

A Skoda Citigo gyári állapotában nem különösebben érdekes látvány – egy kisautó a sok közül – de ezen minimális erőfeszítéssel változtattak a gyáriak. Az új Sport változaton nagy felnik, ültetett futómű és feltűnő go-fast csíkokkal jelzik, hogy ez nem egy mezei kisautó. De ez részben átverés.

A Sportból ugyanis épp az hiányzik, amitől egy autót sportosnak szokás nevezni – a gyorsabban haladás képessége. A motorhoz nem nyúltak, ugyanaz az ezres háromhengeres lesz ezekben az autókban is, mint a többi Citigóban, amely sem 60, sem 75 lóerővel nem tűnik soknak.

Persze a másfél centis ültetés és a 15-ös alufelni-garnitúra nyilván javít valamit a kanyarstabilitáson, némi kényelem feláldozása árán, de a tetőspoiler, a diffúzoros lökhárító és az első kötényezés már túlzásnak tűnik ekkora teljesítményhez.

Az autó elsősorban persze a feltűnésről szól, és a sötétített üvegekkel, a gyorsítócsíkokkal, a ködlámpákkal és a sokküllős kerekekkel ilyen célra maximálisan meg is felel. Ugyanakkor kíváncsian várjuk, hogy készül-e a jövőben valódi sportváltozat, mondjuk egy turbós, 100 lóerő feletti motorral, amely valódi vezetési élményt is nyújtana a feltűnősködés mellett.