Ez lenne a következő VW Transporter?

2013.03.01. 17:56

A Volkswagen e-Co-Motion néven mutatja be a Genfi Autószalonon a vázlaton látható járművet. Eltekintve a villamos hajtástól és a szörnyű szójátéktól a nevében, egy új, kisebb Transporter származéknak tűnik, amely később akár gyártásba is kerülhet.

A hivatalos kommunikáció szerint az e-Co-Motion a padló alá telepített elektromos hajtáslánc demonstrációjára készült, de érdekes, hogy erről eddig egy árva adatot sem közöltek. Annál többet tudunk a karosszériáról. Például hogy 4,55 méter hosszú, azaz 45 centivel rövidebb mint a legkisebb Transpirter, valamint hogy 1,9 méter széles, és 1,96 méter magas, azaz keresztmetszetében szinte azonos a T5-össel. A raktere 4,6 köbméteres, és 800 kilogramm teherbírású. Ez is arra mutat, hogy a villanyhajtás csak ürügy arra, hogy megmutassák a formát a közönségnek.

Elképzelhető, hogy különálló modellként találkozhatunk a típussal később, de valószínűbbnek látjuk, hogy a Transporter sorozatnak lesz egy hasonló, rövid változata a következő, T6 szériában, amely az idén tíz éves, azaz bőven megérett a leváltásra.