Gyári képeken az Enzo-utód

2013.03.02. 09:29

A Ferrari mindeddig igen jól titkolta új csúcsmodellje, az – egyelőre - F150 néven futó Enzo-utód részleteit. Bár a gyártás folyamatába már betekinthettünk, és kémfotókon kacsacsőrrel is megcsodálhattuk az autót, az olaszok eddig nagyon óvatosan bántak az információkkal.

Mivel a hivatalos bemutató már vészesen közeleg, a Ferrari úgy érezte, ideje még jobban felcsigázni a rajongók érdeklődését. A legendás olasz sportkocsigyár két újabb teaser-fotót jelentetett meg saját Facebook-oldalán – igaz, ezek sem fednek fel sokat a hibrid végleges formájából, sőt még azt is nehéz megállapítani, hogy az autónak mely részeit láthatjuk a képeken.

A csúcs-Ferrari V12-es szívómotor és a HY-KERS elektromos rendszer segítségével közel 900 lóerő leadására lesz majd képes, kétszázra 5,5 másodperc alatt gyorsul, végsebessége 350 km/h. Az F150-ből mindössze 499 darab készül, de az eladások aligha okoznak majd fejfájást a Ferrarinak: minden példányt lefoglalózott már jövőbeli gazdája.

A Ferrari az ígéretek szerint a március 5-i, genfi bemutatóig minden nap újabb fotókat tesz majd közzé. Csak remélhetjük, hogy azok már többet mutatnak a legerősebb Ferrariból, melynek ára az előzetes várakozások szerint 1,2 millió euró (353 millió forint) lehet.