Limitált szériával ünnepel a Mini

2013.03.02. 13:51

A Mini idén már zsinórban másodszor szerezte meg az első helyet a világ legkeményebb raliversenyén, a Dakaron. A Stéphane Peterhansel és Jean-Paul Cottret alkotta francia páros sikere megihlette a tervezőket, akik a Countryman alapjaira limitált kiadású Minit készítettek.

A Mini John Cooper Works Countryman ALL4 Dakar 2013 névre keresztelt autóba ugyan nem a terepralin használt hathengeres dízelmotor került, de az erőre így sem lehet panasz: a négyhengeres turbós benzines 218 lóerő leadására képes. Az összkerékhajtást azonban megtartották, a gyáriak szerint az ALL4-rendszer minden helyzetben megbízhatóan teljesít.

Külsőségekben sem kívántak nagyon elszakadni a Dakar-győztestől, így a matt fekete autót élénkzöld sportcsíkok díszítik, az ajtókon pedig a versenyzőpáros rajtszáma és neve díszeleg. A versenyautó-jelleget a beltérben sportkormány és sportülések erősítik, és itt is ragaszkodtak a fekete-zöld színösszeállításhoz.

A Mini második Dakar-győzelme egyben Stéphane Peterhansel tizenegyedik sikere volt – éppen ezért csupán 11 darabot készítenek a különleges Countrymanből, ráadásul ezeket csak a pilóta szülőhazájában, Franciaországban lehet majd megvásárolni.