Egy nagyon izgalmas tanulmány a Kiától

2013.03.03. 15:09

Már csak napok vannak hátra a Genfi Autószalon kezdetéig, egyes gyárak pedig ilyenkorra időzítik legjobb kedvcsinálóikat. A Kia például egy kompakt kupé koncepciójával vonja magára a figyelmet, amiről egyelőre semmit sem árul el, az autó képeit ellenben tucatszám tölti fel az internetre.

A Provo név alatt futó koncepcióról más formában, és névtelenül hallottunk januárban, amikor a Kia már jelezte, hogy egy pikáns városi tanulmánnyal megy Genfbe, de azóta nagy volt a csönd az autó körül.

A most közölt képeket látva, a Provót akár gyártásérettnek is gondolhatnánk, leszámítva persze rendkívül merész orrát, amit valószínű nem gondoltak komolyan a Kiánál sem. A hűtő előtti két óriási légbeömlő nyílás egy tuner cégtől nem lenne szokatlan, de gyári munkán ritkán látni ilyet. Igaz, ez még csak egy koncepció, ám ha valamikor is forgalomba kerül, az autó nem szakadhat majd el túlságosan ettől a stílusjegyétől.

A modern, kissé agresszív kaszni az orrtól függetlenül érettnek tűnik, az utastér pedig kimondottan kidolgozottnak mondható. Mivel mind a technikai adatok, mind a koreaiak szándéka Genfig titok marad, így valószínűleg csak puszta találgatás az, amikor külföldi autós szaklapok azt írják róla, hogy valahova a Mini Coupe és a Citroën DS3 közé célozzák be a Provót a Kiánál.