Merész lépés a Peugeot-tól

2013.03.10. 06:40

Kazahsztáni összeszerelő üzem építéséről írt alá megállapodást pénteken Párizsban a PSA Peugeot-Citroen konszern és az orosz Agromash Holding - írja az Automotive News Europe hírportál. Az üzemben a Peugeot 301, 3008 és 508 modelleket, valamint a Partner furgont szerelik majd össze kezdetben évi négyezres, majd később tízezres darabszámban.

Az együttműködés keretében a PSA megkezdi az oroszországi Kaluga gyárban készülő Peugeot 408 modell értékesítését is Kazahsztánban. A gépkocsik kazahsztáni összeszerelése a Franciaországban összeállított kitekből 2013. júniusában kezdődik meg. Az együttműködés Franciaországban háromszáz, Kazahsztánban százötven új munkahelyet teremt. Az Agromash Holding már kötött egy hasonló szerződést a dél-koreai SsangYong Motors Corp. autógyárral gépkocsik kazahsztáni gyártásáról.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.