Csajok, motorok, tuningolt autók

2013.03.11. 17:37

Minden évben elérkezik az idő: itt a tavasz, az autókra felkerülnek az alufelnik, az utakat ellepik a motorosok és ismét megnyitja kapuit hazánk legnagyobb évindító autós-motoros rendezvénye, az Autó, Motor és Tuning Show (AMTS).

A számos nagy múltú autós-motoros rendezvény összefogásának eredményeképpen 2013. március 22-24. között zajló szezonnyitó kiállítás, fesztivál és show idén még nagyobbra, látványosságokban pedig minden eddiginél magasabb szintre növekszik.

Kibővített területen és tematikával, rengeteg újdonságot és felejthetetlen élményt kínál az immáron nyolc, önmagában is teljes értékű rendezvényt tömörítő giga-szezonnyitó. Az elmúlt évek vitathatatlanul legkomolyabb járműfesztiválja változatlanul kedvezményes jegyárak mellett, továbbra is egyetlen belépővel látogatható!
 

Carstyling.hu Tuning Show 2013 - hazánk legnagyobb tuning rendezvénye
  A 2006 óta megrendezésre kerülő, évek óta egyre több nemzetközi látványosságot felvonultató Carstyling.hu Tuning Show idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre. A rendezvény nem csak hazánkban számít az ország legnagyobb autós eseményének, de mára a nemzetközi autós és tuning szféra is az év egyik jelentős szakmai és szórakoztató kiállításaként tartja számon.

Az egyedileg átépített autók, hazai és nemzetközi tuning cégek és klubok standjainak színes felhozatala mellett, a Tuning Show idén is számos közkedvelt programmal várja a nagyérdeműt. A rendezvény Európában egyedülálló, autós nagyszínpadán nagy szerepet kapnak a szebbik nem képviselői is, szépségverseny, valamint a show saját lánycsapata, a Carstyling Dolls tüzes műsorai formájában.

Az autóépítő arénában egy 418 lóerős, 2012-es Ford Mustang GT épül át teljesen három nap alatt a látogatók szeme láttára, a vizuális örömökre pedig napjában többször látható, exkluzív osztrák Lowrider Show teszi fel a koronát.

Budapest Motor Fesztivál - hazánk legnagyobb motoros kiállítása
  Budapest Motor Fesztivál Magyarország egyetlen, átfogó motoros tematikájú rendezvénye. A kiállítás a motorimportőröket és márkákat, a motorozáshoz szükséges felszereléseket és a háttéripart, valamint a sportszövetségeket és egyéb szervezeteket – lényegében a motoros társadalom keresztmetszetét – hozza egy fedél alá, minden eddiginél látványosabban és nagyobb volumenben.

A kiállítás hagyományszerűen a motorozás szezonnyitó eseménye, ahol bemutatásra kerülnek az új modellek, felszerelések is. A rendezvény nem csak a motoros társadalomnak szól: a fesztivál mindenkit vár, aki megismerné a motorozást, mint új közlekedési alternatívát.

GYMKHANA Országos Bajnokság – Magyarország első fedett pályás versenye!
Ahogyan már harmadik éve hagyományosan, idén is az AMTS-el indul az autósport szezon, ráadásul nem is akárhogyan! A Ken Block által híressé tett autós sportág, a GYMKHANA idei első versenye Magyarország történetében először fedett helyen, a Hungexpo „C” pavilonjában kerül megrendezésre.

A Hungexpo első szinkronpályás versenyét eddig soha nem látott, rendkívül komoly hang és vizuáltechnika, valamint óriás led kivetítők mellett, 1500 fős fedett lelátóról követhetik végig a látogatók. A legbátrabbak pedig a pilóták mellé is beülhetnek a Gym-Taxi keretei között.

EMAT 2013   - Magyar Hot Rod autóépítő és motorépítő bajnokság
  Az önmagában is egyedi színfoltot képviselő, Magyarországon egyedülálló Hot-Rod és Custom Bike show 17 éves múltra tekint vissza, résztvevői pedig Európa-bajnoki címmel, világbajnoki dobogós eredményekkel, és számos nemzetközi díjjal büszkélkedhetnek.

Az rendezvény a Visegrádi Négyek országai bajnokságának (V4 Customs), a kelet-európai motorépítő bajnokság, valamint a Motorépítő Világbajnokság hivatalos állomása, és a Magyar Hot Rod Autóépítő Bajnokság (Rusty Rodders Hot Rod Show) fordulója egyben. A nemzetközi megmérettetésen a legjobb épített motorok és döbbenetes hot rod autók versenyeznek. Szakmai zsűri és közönségdíj dönt, a Wild Magazin segítségével a győztes motor jutalma: a Világbajnokságra kijutás.

Hungarian Stunt Riding Championship – a látványos motorsport évkezdő versenye!
A Stunt Riding sportág nagyteljesítményű motorokkal végrehajtott látványos akrobatikus gyakorlatokra épül, amelyekkel sem az utcai motorozásban, sem más motorsportokban nem találkozhatunk. A versenyzők ezeket az akrobatikus elemeket fűzik egymás után és mutatják be a pontozó bíráknak. A bírák a gyakorlatok nehézségét és a végrehajtás minőségét értékelik.

A Magyar Motorsport Szövetség pozitív döntésének köszönhetően 2009-től a világon először Magyarországon nyílt lehetőség a versenyzők számára, hogy hivatalosan a Magyar Kupasorozat keretein belül mérkőzhessenek meg a helyezésekért. A rendkívül látványos sportág évkezdő fordulója idén először kerül a Hungexpón, az AMTS részeként megrendezésre.

Magyarok a járműgyártás történetében   - exkluzív járműtörténeti kiállítás

Sokan nem tudják, hogy az elmúlt száztíz évben egy kis ország sok nagy alkotót adott a világ járműgyártásának, és ma is alig van olyan világcég, ahol ne dolgoznának magyarok vezető beosztásban. A motorizált kor évszázados történelméből olyan nevek köszönnek vissza, mint Csonka János az első magyar motor készítője, Bánki Donát a karburátor feltalálója, vagy Galamb József a Ford T-modell megalkotója. A jelent egyebek mellett Anisits Ferenc a BMW dízelmotorjának atyja, Tárnok Zsolt olasz luxusautók tervezője, vagy éppen Kovács Miklós a Kia egyik vezető formatervezője viszi.
Az AMTS forgatagába teljesen új színt hozó kortörténeti kiállítás szervezője, az Autós Nagykoalíció őszintén hisz abban, hogy minden magyar ember büszkén gondolhat arra, hogy honfitársaink milyen nagymértékben voltak és vannak jelen a technológia csúcsát képviselő járműipari fejlesztésekben.

Autómárkák, importőrök kiállítása   - 2013 legújabb szalonautói
  Az utoljára 2005-ben megszervezett Budapest Autószalon óta első alkalommal jelennek meg ismét nagyobb számban az autós importőrök a Hungexpo területén. A széria autók kiállításának szentelt részlegekben lehetőség nyílik a gyártók legújabb modelljeinek közelebbi megismerésére, több új, itthon még nem látott modell kíséretében.

Budapest Tattoo Expo 2013 - Magyarország legnagyobb tetováló expója
  A Magyar Tetoválók Szövetsége az 1999-es megalakulása óta tömöríti egybe a magyar tetováló kultúra legjobb képviselőit. Engedve az idő és a piac kihívásainak, külföldi minta alapján, 2002-ben rendezte meg első nagyszabású rendezvényét, melyre idén immár hatodik alkalommal kerül sor a Hungexpón.

A kiállítás a tetoválás életérzés szerelmeseit, és azokat is várja, akik még csak barátkoznak a tetoválás gondolatával, akár mint művészek, akár mint lehetséges alanyok. Azok is nem mindennapi programokat (koncertek, extrém divatbemutató stb.) találnak maguknak ezen a kiállításon, akik csak kíváncsiságból vagy kalandból látogatnak el.

A nyolc rendezvény a Hungexpo öt csarnokában valamint udvarain, összesen 80.000 m2 kiállítási területen zajlik, melyen több mint 1.000 kiállított jármű lesz megtekinthető hatalmas show és rengeteg látnivaló mellett. A rendezvény három napja alatt folyamatos színpadi, beltéri és kültéri programok, valamint bemutatók garantálnak kivételes szórakozást a család minden tagja számára.

Az évadnyitó show egyben a tavasz legnagyobb autó-motor-tuning és hifi találkozója is lesz, számos autó és motor a téli átépülés után itt mutatkozik be először a nagyközönség előtt. A találkozóra érkező autósok pedig több megmérettetésben is részt vehetnek kedvencükkel, értékes díjazás mellett.
Hogy pontosan milyen programok és látnivalók várhatók, a rendezvény weboldalán megtekinthető, a továbbiakban pedig érdemes követni a www.amts.hu híreit, hiszen a rendezvény kezdetéig folyamatosan kerülnek fel újdonságok, a már most is igen komoly felhozatal mellé.

Ne feledd tehát: több, mint 80.000 négyzetméteren, itthon eddig soha nem látott autó- és motorcsodákkal, és rengeteg exkluzív érdekességgel vár, és minden autó- és motorimádót március 22-24. között Budapesten, a Hungexpo területén, idei évadnyitó rendezvényünkön.

További információk: www.amts.hu