Ne menjetek sehová!

2013.03.14. 19:15

Hagyományosan azonnal a káosz uralkodik el az utakon, ha egy szem hó leesik. Országszerte hallani híreket útlezárásokról, az M7-esen, Baranya, Győr-Sopron megyék útjain balesetek tömkelege. Budapesten még nem olyan rossz a helyzet, szakad a hó, egyelőre nem marad meg, de az utakat már erősen sózzák. Annak ellenére, hogy a helyzet nem súlyos, már délután 15 óra körül szemtanúi voltunk az első baleseteknek. A dolog pikantériája, hogy nem is egynek, hanem rögtön kettőnek, méghozzá egymástól alig 100 méter távolságra.
 
Az egyik eset a Szentmihályi úton történt, az M3 befelé jövő lehajtójától vagy 100 méterre Újpest felé. Itt egy Ford Sierra és egy Audi találkozott meglehetősen lehetetlen helyzetben.
 
A lehajtónál pedig egy Fiat dobozos kishaszonjármű vesztegelt vészvillogóval és törött lökhárítóval, miközben odébb egy VW kisbusz várakozott.
Ajánljuk mindenkinek a fokozott óvatosságot, mert bár az ítéletidőtől igen messze vagyunk, úgy néz ki, a legcsekélyebb havazás is próbára teszi a közlekedőket. Ezért, bár Budapestről úgy tűnhet, hogy nincs nagy gáz, sajnos a helyzet az, hogy most sehová sem szabad elindulni autóval, mert lassan az egész országba megérkezik a hófúvás és a hideg. A meteorológusok előrejelzése szerint holnap délután állhat el a havazás.