Jön a Renault-alapú Mercedes

2013.03.16. 06:09

Egyelőre X osztályként ír róla az Autobildre hivatkozó Worldcarfans.com szerzője, aki következetesen ragaszkodik a feltételes módhoz. Mégis már most sokan lehetnek, akik nem várják a napot, amikor a Renault-Nissan, ha csak egy modell erejéig is, de összeborul a Mercedes-Benzzel. Az új modellel a cég még a mostani A osztálynál is kisebb méretű konstrukcióval próbál majd szerencsét. Ebben a szegmesben pedig tényleg jó partnernek tűnik a Renault.

Az X osztály állítólag ugyanarra a platformra épül majd, mint a következő Clio, de nyilván mindkét cég gondoskodik róla, hogy csak a cikkszám-bubusok szúrják ki az átfedést. A prémium kisautó többek közt ezer köbcentis, háromhengeres, illetve ezerötös turbómotort kaphat, így erős konkurenciát állíthat a BMW elsőkerék-hajtású méretazonos, még meg nem jelent típusának. Ha a Mercedes ügyesen taktikázik, a siker garantált, gondoljunk csak a Minire, a Fiat 500-ra, vagy az Audi A1-re.

Ha igazak a híresztelések, az újdonságból akár évi 100-150 ezer példány készülhet, és indulóára nem éri majd el az ötmillió forintot. A megjelenés várható időpontja 2018, addig még biztosan finomítanak a kezdeti elképzelésen és nekünk is sikerül hozzászoknunk, hogy az autóiparban nincsenek elképzelhetetlen szövetségek.

A renderelt képek forrása: www.theophiluschin.com