Még erősebb Focus jön

2013.03.17. 06:44

Európában talán kevesebben ismerik Tanner Foust nevét, mint Ken Blockét – ez viszont nem azt jelenti, hogy Foust ügyetlenebb lenne a gymkhana fenegyerekénél. Háromszoros amerikai ralikrosszbajnok, emellett olyan legendás versenyeken is feltűnt, mint a Pikes Peak. Amikor éppen nem versenyez, kaszkadőrként vállal szerepet tévésorozatokban, filmekben.

Foust ezúttal a Cobb tuningcéggel fogott össze, és a Ford Focus ST-t vették kezelésbe. A különkiadású Ford motorvezérlő elektronikáját optimalizálták, nagyobb intercoolert és egy sportkipufogó-rendszert is kapott, így a kétliteres, négyhengeres EcoBoost teljesítménye 300 lóerő körüli lett - ez közel 50 lovas növekedést jelent.

A különkiadású Focus külsőségekben is eltér a szériakiviteltől: átdolgozott hűtőrácsot, egyedi fényezést és karbonszálas elemeket is kapott. A pletykák szerint sportfutómű és sajátos felnigarnitúra is jár majd az autóhoz, melynek ára még nem ismert. A kereskedésekbe a tervek szerint még ebben az évben eljut Tanner Foust Focusa.