Mercedesből lett ez a szörnyeteg

2013.03.19. 17:55

Míg Európában szinte eladhatatlanok a szedánok, a világ más részein szinte képtelenség a vásárlókra sózni bármi mást. Így van ez Kínában is, és ez az oka, hogy a B osztályú Mercedesből a Beijing Auto családi négyajtóst próbál faragni. A végeredmény Renault Thalia különdíjat érdemelne, de nyilván megéri végrehajtani az átalakítást.

Bár adná magát a következtetés, hogy a kínai gyártó lemásolta a B osztályt, nem egészen ez a helyzet. A cég hivatalosan jutott a licenchez és a levetett gyártósorokhoz a Mercedestől – így érthető, hogyan tudták ilyen gyorsan gyártásba küldeni. A BAIC E sorozatnak elkeresztelt modell kétféle motorral készül: a kisebbik 1,3 literes és 98 lóerős, a nagyobbik 1,5 literes és 111 lóerős – ez utóbbihoz az ötsebességes kézi váltó helyett négyfokozatú automatával is készül.

Az árakat egyelőre nem ismerjük – hisz az egyterűből lett szedánt hivatalosan még be sem mutatták – de nyilván sokkal olcsóbb lesz, mint egykori európai megfelelője.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.