Az egyenesek királya

2013.03.24. 06:22

Bemutatta a Ford a 2014-es NHRA versenysorozatba szánt autóját, az új Cobra Jet Experience Mustangot. A motorhoz nem nyúltak, maradt az ötezres V8, ikerturbóval. A turbók egyenként 2,9 liter levegőt nyomnak az égéstérbe másodpercenként, így könnyedén kihozták már akkor is a kategóriára jellemző nagyjából 1300 lóerőt.

A jobb eredmények érdekében, ahol lehetett, még könnyebb anyagokat használnak az építésnél, és új a háromsebességes váltó is. A lassítás elősegítésére fékernyő-rendszert kap az autó. Ekkora erőhatásoknál komoly szerepet kap az ülés is, ezért azt is átdolgozta a Recaro a Ford számára. Az eddiginél többet, 85 490 dollár helyett most már 97 990-t kell kifizetni a legerősébb gyári Mustangért. Ha megvettük, akár indulhatunk is vele a NHRA Stock és Superstock kategóriában, illetve a Cobra Jet Showdown sorozatban. A biztonságos használatot a Roy Hill Cobra Jet Experience vezetéstechnikai iskolában sajátíthatják el a jövendőbeli vásárlók, nehogy úgy járjanak mint a videóban látható tavalyi Cobra Jet tulajdonos.

A jövő évi versenyekre szánt Cobra Jet Experience Mustangból csupán ötven darab készül, valószínűleg hamar el is kapkodják majd mindet. Lehet találgatni, hogy az új Chevrolet Copo Camaro vagy a Mustang lesz-e a gyorsabb.