Lehet két hengerrel kevesebb?

2013.03.24. 17:06

A tavalyi év végén sorra érkeztek a hírek a Maserati háza tájáról: az olasz luxusautógyár a közeljövőben több új modellel is jelentkezik, melyek közül az egyik legizgalmasabb alighanem a GranSport lehet.

Maserati Quattroporte
Maserati Quattroporte

A korábbi pletykák arról szóltak, hogy a sportos Maserati az Alfa 4C alapjaira épülhet - így egy középmotoros kupét kaptunk volna, V6-os és V8-as motorokkal. Az újabb hírek szerint azonban ez a megoldás túl költséges lenne, így az olaszok más megoldás után néztek. A kupéformát és a hátsókerék-hajtást ugyan megtartják, de motor a moduláris alumínium platformra épülő autó orrába kerül majd.

A motorok tekintetében is van változás az eddigi információkhoz képest: úgy tűnik, a V8-as beépítését elvetették, a GranSportot így kizárólag hathengeres V-motorral kínálják majd. Ez az alapmodellben 300 lóerő körüli lehet, míg az MC Stradale csúcsváltozatban 450 lovasra is hízhat.

Az új GranSportot az olaszok mind árban, mind pedig méretben a GranTurismo alá pozícionálhatják, a bemutatásra pedig egy évvel többet várhatunk majd, mint eddig gondoltuk: 2016-ban érkezhet.