Nyáron kapjuk meg az izom-Octaviát

2013.03.24. 13:09

A Škoda tavaly decemberben már lerántotta a leplet a harmadik generációs Octaviáról, melyet új alapokra, a Volkswagen egységes MQB padlólemezére építettek. A viszonylag gazdag motorválasztékból a nemzetközi bemutatón már többet is kipróbálhattunk, de a legerősebb változat, az RS bemutatása még váratott magára.

A cseh gyártó most látta elérkezettnek az időt, hogy bejelentse: nyáron érkezik a vadonatúj Octavia RS. A júliusi leleplezéshez pedig nem mindennapi helyszínt választottak, hiszen a goodwoodi Festival of Speedre viszik el az izmos Škodát. Az ígéretek szerint ez lesz a márka történetének leggyorsabb utcai modellje.

Az autóról eddig ugyan csupán gyenge minőségű fotók jelentek meg, az viszont már ezekről is látszik, hogy az autó kissé agresszívebb külsőt kapott társaihoz képest: átfaragták az első lökhárítót és a hűtőrácsot, hátul pedig diffúzort és egy visszafogott szárnyat kapott az RS. A legerősebb Octavia azonban nem ezektől lesz különleges, hanem a műszaki tartalomtól – ezt viszont még titkolják a csehek.

Az autó orrába vélhetően a Volkswagen-csoport kétliteres TSI turbómotorja kerül majd, melynek csúcsteljesítménye a pletykák szerint 220-250 lóerő lehet, legnagyobb nyomatéka pedig 350 newtonméter. Bár ezeknek a pontosítására nyárig még várni kell, egyes források azt is tudni vélik, hogy egy gyengébb, dízel RS-sel is meglepi a márka híveit a Škoda.