Így elrontani egy klasszikust!

2013.03.26. 17:35

Egy német tervező olyat tesz, amit senki más nem merne. Átalakító készletet árul egy igazi gyűjteménybe való ritkasághoz, a Mercedes 300SL-hez. Az összesen alig háromezer példányban készült sportkocsi külsejét semmiképp sem javító készlet tervezője a német Atelier Valdeig. Előző munkája egy Bentley-re hasonlító The Trezor nevű SUV volt, ez hozott neki némi ismertséget.

Eredetileg replikákhoz szánta a tuningcsomagot, de az üzlet kudarcba fulladt. Valdeig azonban tovább dolgozott a terveken. Az új formavilág elveszi a klasszikus autó minden jellegzetességét, és ha autórajongókat kérdeznénk, alighanem szentségtörésnek neveznék. A hosszanti irányban futó domborulatok eltűntek az autó oldaláról, és a szellőzőrács is teljesen átalakult. A sárvédők kiszélesítésével a tervező elérte, hogy a széles, a 16 colos felnik is beférjenek a karosszéria alá, de milyen áron.

Első lámpákból két változat is rendelhető: az eredeti modell állólámpái mellett a csukott 300SL kör alakú fényszórói is felkerülhetnek a gépre, és persze hátsó lámpa is többféle van. Az átalakítás csúcsa a lökhárítóbabákba integrált ledes nappali fény. Olyan oldalra kivezetett kipufogót is kaphatunk, ami egy épített pályaautón gyönyörű, a Mercedesen azonban stílusidegennek hat.

Csodálkoznánk, ha egy ilyen nagy értékű és ritka autót bárki is át akarna alakítani, különösen ilyen formán, bár ki tudja. Olyanról is hallottunk, hogy valaki százdollárossal gyújtott szivarra.