Érdekes pozíciót kapott Vettel az Infinitinél

2013.03.28. 17:57

Egy érdekes pozíciót kapott az Infinitinél a Formula–1-es Red Bull Racing háromszoros világbajnoka, Sebastian Vettel, aki a luxusmárka teljesítményért felelős igazgatója lett, és ezután már e tisztségében segíti a japán autógyár típusainak a fejlesztését.

Ennek a jól hangzó, ám leginkább csak szimbolikus tartalommal bíró pozíciónak az odaítéléséről a napokban zajló New York Auto Show-n tett bejelentést az Infiniti, a márka és a Formula–1 címvédő világbajnokának viszonya azonban nem új keletű: Vettel részt vett például egy, a nevével ellátott limitált szériás FX fejlesztésében, de a nemrég bemutatott Q50-hez is sok köze van. Mindemellett mint népszerűsítésért felelős nagykövet, évek óta jelen van a márka életében, ennek oka pedig az, hogy a Red Bull csapat motorszállítója a Renault, amely a Nissan révén közeli rokona az Infinitinek.

A Nissan luxusmárkája eddig is kihasznált minden alkalmat, hogy a vevőkör tudtára adja: Vettel az ő emberük. A német autóversenyző a Q50 fejlesztésénél visszajelzéseivel valóban fontos szerepet vállalt, és az Infiniti a jövőbeli együttműködés garantálása érdekében tette valamelyest hivatalossá a viszonyt. Ezzel a – napokban botrányhőssé lett – pilótának sincs semmi gondja. „Nagyon boldog vagyok, hogy kapcsolatom az Infinitivel megerősödik. A Q50-es fejlesztésének segítése nagyon másfajta feladat volt számomra, de pontosan ugyanúgy közelítettem hozzá, ahogy azt a Formula–1-es autómmal tenném. Örülök a folytatásnak, és várom a szorosabb együttműködést, hogy a jövőben is együtt dolgozhassunk az Infiniti autóin„ – értékelte új pozícióját Vettel.