Húsz lóerő kétszázezerért. Megéri?

2013.03.30. 16:15

Az M divízió által fejlesztett teljesítménynövelő csomagot kínál a 335i-tulajdonosoknak a BMW. A 2012-ben, vagy később gyártott modellekhez rendelhető a gyári tuning, amely húsz lóerővel izmosítja az amúgy sem gyenge – 306 lóerős - autókat. A módosítás a teljesítmény mellett a nyomatékot is növeli, az eredeti négyszáz newtonméterhez az automata váltós példányoknál 43-at, a kézi váltósoknál 23-at tesz hozzá.

A bajorok szerint a hatás egyértelműen érezhető és mérhető: a 0-100 km/h-s sprintet két tizedmásodperccel gyorsabban teljesíti az autó, mely közvetlenebbül reagál a gázpedál érintésére. Az üzemanyag-fogyasztást, illetve a károsanyag-kibocsátást ellenben nem befolyásolja a tuningcsomag.

Az 1100 dolláros (260 ezer forintos) csomagban szerepel a motorvezérlő elektronika átprogramozása, a gázreakció javítása, valamint olyan apróságok, mint az M-es matricák és motorborítás. Újonnan vásárolt autóknál a gyári jótállás kiterjed a módosításra is, utólagos beépítés esetén pedig kétéves, kilométer-korlátozás nélküli garanciát vállalnak.